Kig op i stjernehimlen.

Øerne Møn og Nyord er certificeret som Dark Sky Park og Community, fordi her er et af de sjældne steder, hvor nattehimlen oplyses af stjernerne - og ikke forstyrres af udendørs belysning.

Her er den glitrende Mælkevej i en lysbue på den stjerneklare himmel.

I løbet af dagen har vi brug for dagslys for at holde os sunde. Men lige så vigtigt er mørket, der påvirker vores indre ur. Både mennesker og dyr påvirkes af lys såvel som mørke.

Certificeringen er givet af IDA International DarkSky Association fordi:
"Ræsonnementet for denne tilgang er, at det resulterer i bedre beskyttelse af de nuværende natbetingelser i både de økologiske områder og vildmarksområderne."

Klik på knappen og lær hvad IDA betyder.

Download en Dark Sky folder om Møn & Nyord

Gå til IDA

Biosfære - Bæredygtig udvikling

 

I 2017 blev Møn, de omkringliggende øer og vandområder medtaget i UNESCOs verdensomspændende netværk af biosfæreområder.

UNESCO påpeger, at Møns natur er i verdensklasse og anerkender lokalsamfundets arbejde i samspil med naturen.
Møn Biosphere Reserve bliver således en del af UNESCOs program "Mennesket og biosfæren".

Danmarks første biosfærereservat er 450 kvadratkilometer og repræsenterer de fleste danske habitater både på land og i vandet.

I biosfæreprojektet er der fokus på den lokale udvikling af erhvervslivet, uddannelse og afvikling i samspil med naturen - og ikke mindst bevarelsen af den egenartige natur og den store kulturarv.

 

 

Gå til Unesco

National Geographic på besøg på Møn

 

I 2018 brugte to journalister fra National Geographic tid på Møn, der udforskede øen. Dette gav en artikel i den verdensberømte magasin i foråret 2019.

De var begejstret over det ekstraordinære mørke af natten og brugte næsten en hel nat til at få de rigtige billeder. Og de tog masser af billeder af den sjældne natur og den fortryllende flora.

National Geographic besøgte seværdigheder over Møn og Nyord a.o. Møns Klint - og de sejlede på Discovery for at se øen fra vandsiden.

For at komme rundt blev de guidet af naturvej Susanne Rosenild. Du kan også bestille hende og udforske det samme fortryllende syn - dag og nat.

 

 

Go to TV mention

Contact

Bo-Her / Sommerhus Møn

Røddingevej 16, Røddinge
DK-4780 Stege.

+45 3013 1118
web @ sommerhus-mon.dk

Bank: 9070 2600278080

Search