Stege - en moderne by - med rødder i Middelalderen

 

Byen Stege er i dag en moderne handelsby med gode restauranter og mange forskellige butikker.

Byen er en af Danmarks gamle markedsbyer og kaldes også en middelalderby. Du kan stadig se på den gamle bygrund, kirken, mølleporten og de mange gamle skæve gader.

Om sommeren skal du besøge Stege, hvor der er tirsdag marked i alle byens gader - i 6 uger.

En historisk gåtur rundt i Stege

Byvandringen i den gamle danske købstad Stege kaldes 'sildruten', for i middelalderen fra ca. 1430 - 1530 havde Stege en enorm succes med at fiske sild i farvandet omkring Møn.

Du kan følge ruten og opleve 26 forskellige seværdigheder under din gåtur. Download folder her. Følg symboler på sild - på vægge, balustrades osv. Se 26 interesse-steder her.

Download folder over Stege by.

 

 

Klik for Visit Møn

Steder, du skal se!

 

Møns Klint er en af ​​de mest storslåede naturoplevelser, du kan opleve i Danmark.

De enorme kridtklipper skubbes op i deres vinkelformer af store ismasser i istidene, og i kridtlagene finder man forstenede, forhistoriske havdyr. Derfor kan du ofte finde forstenede søpindsvin og forskellige forstenede skaldyr på stranden under klippen.

Hos Møns Klint finder du Geocenter Møn, hvor der arrangeres en masse aktiviteter udenfor og inde. Du kan for eksempel komme på guidede ture og kigge efter 70 millioner år gamle fossiler, klatre og svæve på svævebaner i træerne, køre mountainbiking i den vilde natur og meget andet derude.

Inden for geocentret kan du opleve, hvordan Møn er blevet oprettet, samt andre udstillinger og aktiviteter. Du skal besøge 3D-biografen med "skræmmende" film om dinosaur-ture og andre forhistoriske dyr.

Ved siden af ​​Møns Klint finder du den store Liselund Park, som i 1792 blev anlagt som en kærlighedsgave fra den daværende amtsguvernør på øen til hans prominente Lisa, som parken er opkaldt efter.

I parken blev Liselund Gamle Slot oprindeligt bygget, en fin stråtækt bygning tæt lukket af skoven og stødende op til en lille sø. Den gamle "borg" findes stadig i parken.

Liselund Ny Slot er fra 1887 og er bygget på en bakketop med udsigt over både havet og den smukke park og huser i dag et hyggeligt slotshotel med en café og restaurant.

På Møn er der over 100 bevarede gravhøje og gigantiske grave fra stenalderen. Lige nord for feriehuset Bo-Her ligger Kong Asgers Høj, som er Danmarks største og smukkeste gravhøj. 100 meter væk ligger Sprove-dyssen. Lige syd for Bo-Her er Klekkendehøj, der er opdelt i en bakke med terrasser - og er en tvillingegrav med 2 indgange. Du finder brochurer i sommerhuset.

Kirker på Møn tilbyder freskomalerier og rokoko. Besøg i de små landsbykirker på Møn er en sand fornøjelsesvandring i studier af middelalderens fresker.

Du kan finde de fleste attraktioner på dette kort. Få det til at udfylde hele siden, så får du navne til venstre. Klik på knappen herunder.

 

 

 

 

Go to map with Points of interest Møn

Smag og sanser

 

 

 

Besøg de gode gamle dage i Thorsvang Collector's Museum. Her kan du opleve gårsdagens verden. Tag en spadseretur gennem de gamle butikker og værksteder, der bugner af alle slags ting fra de vidunderlige dage, hvor bedstefar var ung.

Møns Museum er et kulturhistorisk museum i Stege. Museet ligger i Empiregården, et gammelt købmandshus. Møns museum blev grundlagt i 1914, men blev først dekoreret i Empiregården, som ligger lige ved siden af ​​Mølleporten, i 1958.

Smykkemuseet er et lille hyggeligt galleri / museum / salgssted med fokus på ravsmykker og udskæringer.

Entusiaster og gallerier viser den lokale, men også internationale kunst.

Mange kunstnere er flyttet til Møn, hvis natur altid har inspireret til kreative udviklinger. Møn er især kendt for sine mange gallerier, hvor du kan opleve den lokale, men også internationale kunst, når du er på ferie på Møn.

Galleri Pakhuset - Galleri Warrer - Hårbøllehuset - Kunsthal 44 - Liza's Gallery - Galleri-Ewald
- Galleri Borre326. Du kan finde dem alle på kortet - når du klikker på knappen herunder.

Smagen af Møn er forskelligartet

 Overalt i Møn og Nyord finder du noget vidunderligt, sødt, stærkt, specielt at spise og drikke. På Møn Is har du adskillige forskellige is, og du kan klappe den ko, der leverede mælken til isen.

Noorbohandelen er Danmarks første specialforretning for spiritus i hovedparten af ​​egen import og produktion. Cafeen tilbyder forfriskninger, og butikken sælger Nyord sennep, lokale specialiteter fra Møn & Sydsjælland samt kunst og håndværk fra eget værksted.

Bryghuset Møn (bryggeri) blev etableret i 2005 og brygger øl fra gode bryggeritraditioner. Kvalitet er nøgleordet, og kun naturlige råvarer bruges.

Mange caféer og restauranter serverer deres specialiteter. På Slagter Stig i Stege kan du nyde lækre måltider - og hvis du vil købe stolen eller bordet, hvor du sidder, er det også muligt!

Find det hele på kortet - når du klikker på knappen nedenfor.

 

 

Klik for interessante steder på Møn og Nyord

Contact

Bo-Her / Sommerhus Møn

Røddingevej 16, Røddinge
DK-4780 Stege.

+45 3013 1118
web @ sommerhus-mon.dk

Bank: 9070 2600278080

Search