Camøno

skilt lilleVelkommen til 175 km og ca. 250.000 trin. Du kan planlægge din rejse præcis som du vil. Det betyder, at du kun kan vælge at gå på stier, i skove og på stranden langt væk fra vejen.

Eller du kan booke en 3-dages tur her, hvor du bor på Vestmøn - og der er købt ind til morgenmad og frokost. Kan bookes, hvis du kører selv eller er med offentlig transport.

Stege Skov

Området var indtil 2004 landbrugsjord, hvor afgrøder blev dyrket. I dag er den offentlige skov indrettet til udendørs socialt liv, hverdags motion, udendørs skole og hundeskov. Oplev velværet ved en gåtur.

Skovplantagen beskytter drikkevandet under jorden mod forurening. Dyr og planter finder gode levevilkår i skoven mellem buske, træer og det åbne græsareal. I søerne bor grønne frøer kendt på den lysegrønne stripe på ryggen. Saml dine egne hasselnødder eller pluk de bitre brombær og blå blommer.

Damme

Gå over den smukke træbro og kig på livet i bækken. I sommermånederne kan insekter og urter ses i det høje græs.

Præstbjerg var helt op til 1886 en stor bakke bestående af smelteaflejringer af grus, sand, silt og ler fra den sidste istid. I 1887 begyndte de at grave efter materialerne. Først i 1999 blev grusgraven stoppet. Fra Præstebjerg kan du se hele vejen til Fanefjord kirke.

Møns Klint

Tag på vandring i en ret speciel og smuk bøgeskov - det er kendt ikke kun i Danmark, men i hele verden. Møns Klint og Høje Møn er et Natura 2000-område, hvilket betyder, at den har særlig beskyttelse af sjældne levesteder og arter.

Tag en spadseretur i det fantastiske område langs kysten, hvor de stejle hvide strækninger stiger op til 128 meter over den fossile strand. Når du er på toppen, står du på toppen af Danmarks kridtgrundlag.

Stege Byvold

Stege har som det eneste sted i Danmark et velbevaret befæstningsanlæg med byvold og mølleport fra Middelalderen. Langs ruten finder du tegn, der fortæller om Stege som markedsby tilbage fra 1430. I bunden af byvolden står en rød vandpumpe, som tidligere forsynede byen med drikkevand.

Volden er også habitat for urter, der blev bragt hertil i middelalderen. For eksempel vil du finde blækspruttekål, som i middelalderen blev brugt mod gigt.

Magleby

Magleby Kirke er en romansk klosterbygning, hvor skibe og tårne er fra omkring 1200-1250. Tårnet er et tvillingtårn.

Stien er en gammel kirkesti, der går fra Klintholm Gods til kirken. Nyd udsigten over de store herregårde og den smukke lime lund ved Klintholm Gods.

Magleby blev først nævnt i 1370. Nordvest for kirken ligger det gamle gymnasium, der ophørte, da Hjertebjergskolen blev bygget. En fløj fra en tidligere rytterskole fra 1727 er placeret på Klintevej 496 og har en sandstenbræt muret ind i gavlen.

Contact

Bo-Her / Sommerhus Møn

Røddingevej 16, Røddinge
DK-4780 Stege.

+45 3013 1118
web @ sommerhus-mon.dk

Bank: 9070 2600278080

Search